BRATISLAVA - Tento nákyp môžeme podávať ako hlavné sladké jedlo, alebo len ako múčnik. Ryžový nákyp chutí s čerešňami, marhuľami, ale aj slivkami.
Suroviny pre 4 osoby:
2 šálky ryže, práškový cukor, 4 vajcia, 1 čerešňový kompót, 2 šálky mlieka, 2 šálky vody, 1 malé maslo, strúhanku,
Príprava:
1. Ryžu opláchneme, pridáme štipku soli, zalejeme mliekom, vodou a uvaríme.
2. Vymiešame žĺtky s maslom a práškovým cukrom.
3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a všetko primiešame k ryže.
4. Zapekaciu misu na hrubo vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a nasypeme polovicu ryže. Uložíme kompót a navrstvíme druhú časť ryže.
5. Pečieme 45 minút pri 18°C.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies