FOTO Recept: Ryžový nákyp s čerešňovým kompótom

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Ryžový nákyp s čerešňovým kompótom

BRATISLAVA - Tento nákyp môžeme podávať ako hlavné sladké jedlo, alebo len ako múčnik. Ryžový nákyp chutí s čerešňami, marhuľami, ale aj slivkami.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

2 šálky ryže, práškový cukor, 4 vajcia, 1 čerešňový kompót, 2 šálky mlieka, 2 šálky vody, 1 malé maslo, strúhanku,

 

Príprava:

1. Ryžu opláchneme, pridáme štipku soli, zalejeme mliekom, vodou a uvaríme.

 

img

 

2. Vymiešame žĺtky s maslom a práškovým cukrom.

 

img

 

3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a všetko primiešame k ryže.

 

img

 

4. Zapekaciu misu na hrubo vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a nasypeme polovicu ryže. Uložíme kompót a navrstvíme druhú časť ryže.

 

img

 

5.  Pečieme 45 minút pri 18°C.

 

img

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies