BRATISLAVA - Prikladáme jednoduché a rýchle recepty na dnešný nedeľný obed. Hlavný chod sa dá pripraviť z kuracieho, ale aj z bravčového mäsa.
Zelená polievka
Suroviny pre 4 osoby:
1 pór, 1 zeler, 1 kel, 1 cuketu, cesnak, rascu, soľ, olivový olej, bylinky,
Príprava:
Zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, rascu, zalejeme vodou a udusíme do mäkka. Časť zeleniny odoberieme, rozmixujeme, nalejeme späť, pridáme vody podľa potreby, dochutíme, necháme prejsť varom a odstavíme. Na tanieri zdobíme bylinkami.
Kuracie na prírodno
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie rezne, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, vegetu, grilovacie korenie, olej, 4 plátky masla,
Príprava:
1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a prudko opečieme z oboch strán na oleji.
2. Vyberieme ho, do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu, opražíme a mäso vložíme späť. Podlejeme vodou, pridáme vegetu a udusíme.
3. Do šťavy môžeme pridať smotanu, podľa chuti aj ovocie, napr. ananás.
Podávame so zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť.