BRATISLAVA - Rybie filé sme mali na tanieri asi už všetci. Oproti čerstvým rybám ho používame ako čas šetriacu alternatívu.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kocky rybieho filé, 1 lístkové cesto, 200 g mletých orechov, 3 cibule, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej,
Príprava:
1. Cibuľu pokrájame a opražíme na oleji. Pridáme orechy, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, ½ rozšľahaného vajíčka a za občasného premiešania udusíme.
2. Cesto rozvaľkáme a rozkrojíme na 4 časti.
3. Na každú časť položíme nasolené filé, vychladnutú plnku a zabalíme ako balíček.
4. Uložíme na vymastený plech, potrieme druhou časťou rozšľahaného vajíčka a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies