BRATISLAVA - Je samozrejmé, že aj na nedeľu sme pre vás pripravili recepty z mletého mäsa. Nechajte sa inšpirovať.
Syrová polievka s mletým mäsom.
Suroviny pre 4 osoby:
2 mrkvy, 1 pór, 1 cibuľu, 3 PL oleja, 500 g mletého mäsa, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, čerstvú pažítku, muškátový orech, 300 g taveného syru,
Príprava receptu:
1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a chvíľu opekáme.
2. Potom pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu a pór nakrájaný na rezance. Spolu všetko orestujeme. Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Prisypeme vegetu, vložíme tavený syr a dobre premiešame. Dochutíme soľou, mletým korením, muškátovým orieškom.
3. Podávame posypané čerstvou pažítkou.
Guľky z mletého mäsa.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg mletého hovädzieho mäsa, 1 ČL sušenej bazalky, soľ, mleté čierne korenie, 2-3 strúčiky cesnaku, olej, hladká múka na obaľovanie, 3 PL hladkej múky, 2 PL masla, 1 bujón, 3 dcl vody, 3 dcl mlieka, 3 PL sójovej omáčky, 1 ČL mletého muškátového oriešku,
Príprava receptu:
1. Mäso, bazalku, soľ, korenie, prelisovaný cesnak zmiešame, vytvarujeme guľky, obalíme v hladkej múke a vypražíme na oleji.
2. Bujón uvaríme vo vode. Na masle speníme múku, pridáme bujón, mlieko a necháme prejsť varom. Pridáme sójovú omáčku, muškátový oriešok a odstavíme.
3. Podávame s hranolkami.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies