BRATISLAVA – Tento francúzsky pokrm sa podáva buď ako hlavné jedlo, alebo ako príloha k mäsku.
Suroviny pre 4 osoby:
2 papriky, 2 paradajky, 1 baklažán, 1 cuketu, 5 strúčikov cesnaku, 2 cibule ½ litra pasírovaných paradajok, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, chilli, oregano,
Príprava:
1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a dáme do misky. Pridáme prepasírované paradajky, olej, oregano, trošku chilli a zmiešame.
2. Túto zmes vylejeme do pekáča.
3. Všetku zeleninu nakrájame na tenké kolieska a pravidelne za sebou ukladáme na paradajkovú zmes.
4. Posypeme soľou, korením a prikryté pečieme 40 minút. Odokryjeme a dopečieme.
Podávame s kuskusom a kozím syrom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.