FOTO Recept: Pšenovo tvarohový nákyp

NETKY.SK • 13 Február 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Pšenovo tvarohový nákyp

BRATISLAVA – Ryžový nákyp pozná asi každý. Ale vyskúšajte pšenový, možno si ho obľúbite.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

300 g pšena, 1 tvaroh, 5 PL medu, olej, 100 g hrozienok , mletá škorica, 2 jablká, vlašské orechy, slnečnicové semienka, strúhanka,

 

Príprava:

1. Pšeno 3 krát prelejeme vriacou vodou, aby sme predišli horkastej chuti. 

 

img

 

2. Zalejeme ho vodou a varíme 5 minút (vody by maslo byť 1,5 násobok viac ako pšena). 

 

img

 

3. Odstavíme a necháme pod pokrievkou asi 15 minút. Zapekaciu misu potrieme olejom, posypeme strúhankou. 

 

img

 

4. Jablká očistíme, nakrájame na kocky, pridáme pšeno, tvaroh, med, hrozienka ktoré sme na chvíľu namočili do vody, trošku mletej škorice, vlašské orecha a slnečnicové semienka.

img

5.  Spolu zmiešame, dáme do zapekacej misy a upečieme (40 minút pri 180°C).

 

img

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies