BRATISLAVA – Ryžový nákyp pozná asi každý. Ale vyskúšajte pšenový, možno si ho obľúbite.
Suroviny pre 4 osoby:
300 g pšena, 1 tvaroh, 5 PL medu, olej, 100 g hrozienok , mletá škorica, 2 jablká, vlašské orechy, slnečnicové semienka, strúhanka,
Príprava:
1. Pšeno 3 krát prelejeme vriacou vodou, aby sme predišli horkastej chuti.
2. Zalejeme ho vodou a varíme 5 minút (vody by maslo byť 1,5 násobok viac ako pšena).
3. Odstavíme a necháme pod pokrievkou asi 15 minút. Zapekaciu misu potrieme olejom, posypeme strúhankou.
4. Jablká očistíme, nakrájame na kocky, pridáme pšeno, tvaroh, med, hrozienka ktoré sme na chvíľu namočili do vody, trošku mletej škorice, vlašské orecha a slnečnicové semienka.
5. Spolu zmiešame, dáme do zapekacej misy a upečieme (40 minút pri 180°C).
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies