FOTO Recept: Provensálske kurča

NETKY.SK • 20 November 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Provensálske kurča

BRATISLAVA – Kto by nepoznal pečené kurča. Ak máte radi olivy, tento recept je pre presne pre vás.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

1 kurča, olej, 5 strúčikov cesnaku, 3 dcl bieleho vína, 1 pohár čiernych bez kôstkových olív, ½ kg paradajok, soľ, bazalka,

 

Príprava:

1. Kurča umyjeme, osušíme,  nožnicami na hydinu postriháme na porcie a prudko opečieme na oleji. 

 

img

 

2. Cesnak očistíme, prelisujeme a zmiešame s olejom a soľou. Ten pridáme ku kurčaťu, okolo rozložíme olúpané paradajky, olivy a bazalku.

 

img

 

3.  Podlejeme vínom a udusíme. 

 

img

 

Podávame s ryžou.

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies