Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
22. sep. 2019Móric
BratislavaBratislava 19°
Biblia
TV program
Moje Netky
Banánové rezy
Banánové rezy
17.05.2016 09:00 Gurmán
FOTO Recept: Pripravte si doma jednoduché banánové rezy
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
17.05.2016 09:00 Gurmán

FOTO Recept: Pripravte si doma jednoduché banánové rezy



BRATISLAVA - Recept nám poslala pani Eva. Banánové rezy sú vhodné na popoludnie ku kávičke. Vyzerajú naozaj lákavo.


Náročnosť: Stredná
Čas pečenia: 30 minút

Príprava: 40 minút
 

Ingrediencie na cesto:

6 vajec, 6 PL cukru, 6 L polohrubej múky, prášok do pečiva

 

Ingrediencie na krém:

½ l mlieko, 2 čokoládové pudingy, 2 vanilkové cukry, 4 PL kryštálového, 8 banánov

 

POSTUP

 

Príprava cesta:

Najprv si pripravíme cesto. Vyšľaháme si bielka spolu s cukrom do tuha. Potom pridáme žĺtka, cukor, múku a prášok do pečiva.

 

 

Všetky prísady vymiešame mixérom. Potom pridáme trošku oleja a postupne pridávame penu vyšľahanú z bielok.

 

 

Cesto nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Vložíme do rúry a upečieme cesto. Pečieme na 200 stupňoch približne 30 minút.  Z upečeného cesta odrežeme kraje. Cesto potrieme džemom a pokrájame pozdĺž na 3 časti, potom na šírku približne 3 cm (asi 30 ks).

 

Príprava krému

Krém si pripravíme z pudingového prášku podľa návodu na obale s mliekom a s cukrom. Necháme vychladnúť.

 

Po vychladnutí pridáme 1 margarín a trochu ešte pomiešame. Krém potom môžeme natlačiť vlnovite na jednotlivé kúsky. 

 

 

Nakrájame si na štvrtiny banány, ktoré uložíme na cesto. 

 

 

Banán potom polejeme čokoládovou polevou. Polevu môžeme aj trochu nechať stuhnúť a potom ešte raz poliať. 

 

 

 

Zákusok nakoniec ozdobíme šľahačkou, jahodou alebo mätou. Necháme stuhnúť a vynikajúca dobrota ku kávičke je hotová.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  Netky.sk



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok