BRATISLAVA - Tento recept je veľmi jednoduchý a vhodný aj pre celiatikov. Stačí len pár surovín a večera je hotová.
Suroviny pre 4 osoby:
50 g bezlepkovej múky, 150 g kukuričnej krupice, 1 vajce, 3 zemiaky uvarené v šupke, 5 PL bieleho acidka, soľ, mletú rascu, maslo,
Príprava receptu:
1. Uvarené a očistené zemiaky postrúhame na drobno. Pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme vláčne cesto.
2. Túto hmotu rozdelíme na 8 častí, každú vyvaľkáme na placku a popicháme vidličkou. Opekáme na suchej panvici z oboch strán. Upečené potrieme maslom.
3. Tieto tortilli môžeme jesť samostatne s kyslým mliekom, alebo naplniť zeleninou, alebo kuracím mäsom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies