BRATISLAVA – Pre tých, ktorí uprednostňujú ľahkosť a čerstvosť potravín, je šalát správnou voľbou.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balík farebných cestovín (vývrtky), 4 lyžice olivového oleja, 25 dkg zelenej špargle, 15 dkg koktailových paradajok, 15 dkg plesňového syra, 2 lyžice horčice, 2-3 lyžice octu, soľ, mleté čierne korenie
Príprava:
Cestoviny uvaríme v slanej vode, opláchneme, necháme odtiecť o pokvapkáme olivovým olejom. Špargľu uvaríme na pare do mäkka spolu s paradajkami a pridáme k cestovinám. Plesňový syr, horčicu a ocot vložíme do mixéra a opatrne rozmixujeme. Hotovú zálievku pridáme do šalátu, premiešame. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme. So soľou opatrne, syr je slaný. Vložíme do chladničky, podávame studený.
Čas prípravy: 35 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies