FOTO Recept: Pestrá polievka

NETKY.SK • 14 Október 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Pestrá polievka

BRATISLAVA - Veľký hrniec pariacej sa polievky na sporáku, to sú asi najčastejšie spomienky na víkendové varenie. Tú vôňu si pamätáme už od detstva. Polievka nielen zasýti, ale v chladnom počasí aj zohreje. Husté polievky často dokážu nahradiť aj hlavné jedlo, ak sa zajedajú s krajcom voňavého čerstvo upečeného chlebíka.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

400 g zemiakov, 800 ml zeleninového vývaru, 200 g mrazeného hrášku,  1 pór, 2 mrkvy, mletý muškátový oriešok, mletá rasca, soľ, 100 ml smotany na varenie, 1 lyžica oleja

 

Príprava:

1. Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky.

 

img

 

2. Uvaríme domäkka so zeleninovým vývarom.

 

img

 

3. Časť zemiakov vyberieme a zvyšok rozmixujeme. 

 

img

 

4. Pór a mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Na oleji opražíme kolieska mrkvy, prikryjeme a za občasného premiešania dusíme 10 minút. Ku koncu dusenia pridáme kolieska póru a ešte krátko restujeme. 

 

img


5. Do udusenej zeleniny pridáme hrášok a uvarené kocky zemiakov, dochutíme mletým muškátovým orieškom, posypeme mletou rascou, osolíme a niekoľko minút ešte podusíme. 

 

img

 

6. Nakoniec prilejeme vývar rozmixovaný so zemiakmi, zjemníme smotanou a povaríme.

 

img

 

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies