FOTO Recept: Pečieme na Vianoce - Medovníčky

NETKY.SK • 8 December 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Pečieme na Vianoce - Medovníčky

BRATISLAVA - Vôňa medu a škorice neodmysliteľne patrí k Vianociam. Medovníčky pečieme ako prvé. Je potrebné aby odstáli a zmäkli. Nemusíte ich zdobiť hneď po upečení. Na to musíte mať čas. Ak vám nechýba trošku zručnosti, potešíte svojich blízkych aj tým, že každému venujete medovníček s jeho menom.

slovakia

left justify in out

 

Suroviny:

400 g hladkej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku do perníka, 140 g práškového cukru, 70 g masla, 2 vajcia, 2-3 lyžice medu, 1 vajce na potretie

 

Príprava:

1. Múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom do perníka a práškovým cukrom.

 

img

 

2. Pridáme maslo, vajcia, med a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odstáť v chlade 24 hodín.

 

img

 

img

 

3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 3-4 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.

 

img

 

4. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

 

img

 

5. Upečieme vo vyhriatej rúre a po vychladnutí zdobíme.

 

img

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies