FOTO Recept: Pečieme na Veľkú noc 2

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Pečieme na Veľkú noc 2

BRATISLAVA - Ak Vás včera neoslovil žiadny recept, máme pre Vás nové. Čo poviete?

slovakia

left justify in out

Veľkonočný veniec.

Suroviny:

2 dcl vlažného mlieka, 1 PL práškového cukru, 15 g droždia, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 dcl oleja, štipka soli, 2 PL hrozienok namočených v rume, mandle, 2 PL mlieka na potretie venca, 2 PL marhuľového džemu, na ozdobu sekané mandle, hrozienka, sušené ovocie

 

Príprava receptu:

1. Z mlieka, cukru, soli a droždia si pripravíme kvások.

obrazok

2. Do preosiatej múky pridáme vajíčko, olej, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť.

obrazok

3. Potom vmiesime hrozienka, posekané mandle a necháme kysnúť ďalších 40 minút. Cesto rozdelíme na 3 časti a upletieme vrkoč, stočíme do tvaru venca a preložíme na plech. Necháme kysnúť 30 minút. Potrieme mliekom a pečieme 25-35 minút.

obrazok

4.  Po upečení veniec polejeme prevareným džemom a 1 PL vody a zdobíme podľa fantázie.

obrazok

Veľkonočný vrkoč.

Suroviny:

250 g tvarohu, 2 lyžice medu, 1 vajce, soľ, 5 PL mlieka, 8 PL oleja, 500 g hrubej múky, 1 ½ balíčka prášku do pečiva, 300 g hrozienok, mandle, 1 PL rumu, žĺtok, 2 PL mlieka

 

Príprava receptu:

1. Tvaroh, vajce, med, štipku soli a olej dobre vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vytvoríme hladké cesto.

obrazok

2. Necháme pol hodiny kysnúť, potom pridáme hrozienka, mandle a rum. Rozdelíme na tri časti a upletieme ako vrkoč.

obrazok

3. Žĺtok rozmiešame v mlieku, potrime vrkoč a pečieme 40 minút pri teplote 170 stupňov.

obrazok

Perníkový baranček.

Suroviny:

150 ml mlieka, 50 ml oleja, 1 PL džemu, 1 PL rumu, 1 vajce, 1 PL kakaa, 1 škoricový cukor, 50 g cukru, 150 g hladkej múky, 1/3 prášku do perníka, 1/3 prášku do pečiva, 3 PL čokoládového pudingu(prášok)

 

Príprava receptu:

1. Z uvedených surovín si pripravíme cesto a upečieme v malej forme na barančeka.

obrazok

2. Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme z formy, naplníme ľubovoľnou plnkou, obe polovice zlepíme a ozdobíme.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona