FOTO Recept: Pečieme na Veľkú noc

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Pečieme na Veľkú noc

BRATISLAVA - O týždeň je tu Veľká noc a treba niečo napiecť. Vyskúšajte niečo z našich receptov.

slovakia

left justify in out

Čokoládové koláčiky.

Suroviny:

175 g masla, 1 ČL vanilkovej esencie, 175 g práškového cukru, 3 vajcia, 125 g hladkej múky, 40 g kakaa, 1 PL mlieka

150 ml smotany, 150 g čokolády rozlámanej na kúsky, mini čokoládové vajíčka, práškový cukor na dekoráciu

 

Príprava receptu:

1. V miske vymiešame maslo, cukor a vanilkovú esenciu. Primiešame vajcia, múku, kakao a mlieko. Dáme do 16 formičiek na mafiny a pečieme 20 minút. Necháme vychladnúť.

obrazok

2. Čokoládu so smotanou varíme pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Z každého koláčika opatrne odrežeme vrch, naplníme plnkou, ozdobíme mini vajíčkami a posypeme práškovým cukrom.

obrazok

Mandľové vajíčka.

Suroviny:

500 g hladkej múky, 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 150 g Hery, 150 g bravčovej masti

Krém:

250 g masla, 200 ml jablkovej nutely, 100 g mletých mandlí

 

Príprava receptu:

1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto a odložíme do chladničky. Heru zmiešame s nutelou a mandľami. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Polovicu vajíčok upečieme na plechu na papieri, druhú polovicu vajíčok uložíme na obrátené polievkové lyžice a tak upečieme. Hneď po upečení opatrne zložíme.

obrazok

2. Po vychladnutí plníme krémom a zlepujeme ploché vajíčko s vypuklým. Krém vyhladíme na spojoch a po obvode, obalíme v pomletých mandliach.

obrazok

Tiramisu.

Suroviny:

2 dcl uvarenej horúcej kávy, 2 dcl kávového likéru alebo rumu, 6 žĺtkov, 150 g práškového cukru, 500 g mascarpone. 300 g dlhých piškót, 1 lyžica kakaa, alebo strúhanej čokolády

 

Príprava receptu:

1. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mascarpone. Do uvarenej kávy nalejeme likér, piškóty v nej jednu po druhej namáčame a ukladáme do formy. Vrstvu piškót polejeme krémom, potom kladieme druhú vrstvu piškót, krém, kým všetko použijeme. Posledná musí byť vrstva krému.

obrazok

2. Posypeme kakaom, alebo strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies