FOTO Recept: Pečený špenátový bochník

NETKY.SK • 20 Január 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Pečený špenátový bochník

BRATISLAVA – Nie každý má rád špenát, no pre tých, ktorí si bez neho nevedia predstaviť život, máme nový recept na chutné jedlo.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 mrazený špenát ktorý udusíme, 4 vajíčka, 4 staršie rožky, mlieko, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, soľ, korenie, strúhanku,

 

Príprava receptu:

1. Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme vriacim mliekom. Necháme ich chvíľu spariť (prebytočné mlieko zlejeme), pridáme udusený špenát, žĺtky, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, rozpustené maslo, nakrájanú cibuľu.

obrazok

2. Premiešame. Na záver pridáme sneh z bielkov. Z tejto zmesi vytvarujeme buď bochník, ktorý upečieme, ale kľudne ju môžeme dať aj do vami zvolenej formy na pečenie.

obrazok

3. Podávame so zemiakmi.

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies