BRATISLAVA - Horúce pečené zemiaky padnú vhod nielen ako príloha ale i ako nápaditý a vždy iný hlavný chod.
Suroviny pre 4 osoby:
12 väčších zemiakov, 1 cotage syr, 200 g bryndze, 150 g syru na strúhanie, koreniny,
Príprava:
1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke.
4
2. Necháme vychladnúť, prekrojíme a stred opatrne vyberieme malou lyžičkou.
3. V miske zmiešame bryndzu, syr, pridáme koreniny podľa chuti, prípadne pažítku či iné bylinky.
4. Touto zmesou naplníme zemiaky, posypeme strúhaným syrom, uložíme do zapekacej misy a upečieme.
Podávame poliate s kečupom.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies