BRATISLAVA – Tento recept nepatrí síce k tým najzdravším, ale z času na čas prečo nie.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kačacie prsia, 1 sterilizovaný cviklový šalát s octom, 100 g čerstvého nastrúhaného chrenu, 1 šľahačkovú smotanu, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL kryštálového cukru, masť,
Príprava:
1. Kačacie prsia osolíme, okoreníme a prudko z oboch strán opečieme na masti.
2. Preložíme ich do zapekacej misy, zalejeme výpekom, smotanou a upečieme. Upečené prsia vyberieme a pokrájame na rezance. Cviklový šalát zlejeme, zmiešame s chrenom, cesnakom, cukrom, soľou, výpekom a mäskom. Vložíme späť do rúry a spolu pečieme asi 10 minút.
Podávame so zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies