FOTO Recept: Pečené husacie stehná s kapustou

NETKY.SK • 8 Október 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Pečené husacie stehná s kapustou

Bratislava – Prečo pripravovať všetko zvlášť, keď sa to dá jednoducho v jednom pekáči.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 hlávku bielej kapusty, 2 zelené jablká, soľ, celú rascu, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL majoránu, 4 husacie stehná, 3,5 dcl bieleho suchého vína, 500 g zemiakov,

 

Príprava:

Kapustu pokrájame, pridáme nastrúhané jablká, soľ, rascu, majorán, cukor, premiešame a uložíme na vymastený pekáč. Husacie stehná vykostíme, nasolíme, položíme na kapustu, podlejeme vínom a dáme spolu piecť. Počas pečenia mäso otáčame a podľa potreby podlievame vínom. Medzi tým si očistíme zemiaky, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho, kapustu zmiešame so zemiakmi, znovu uložíme stehná kožou na vrch a dopečieme.

 

img

 

img

 

img

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies