Bratislava – Prečo pripravovať všetko zvlášť, keď sa to dá jednoducho v jednom pekáči.
Suroviny pre 4 osoby:
1 hlávku bielej kapusty, 2 zelené jablká, soľ, celú rascu, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL majoránu, 4 husacie stehná, 3,5 dcl bieleho suchého vína, 500 g zemiakov,
Príprava:
Kapustu pokrájame, pridáme nastrúhané jablká, soľ, rascu, majorán, cukor, premiešame a uložíme na vymastený pekáč. Husacie stehná vykostíme, nasolíme, položíme na kapustu, podlejeme vínom a dáme spolu piecť. Počas pečenia mäso otáčame a podľa potreby podlievame vínom. Medzi tým si očistíme zemiaky, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho, kapustu zmiešame so zemiakmi, znovu uložíme stehná kožou na vrch a dopečieme.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies