BRATISLAVA – Mäso nie? Tak si pripravte na večeru pečenú cviklu.
Suroviny pre 4 osoby:
6-8 ks cvikly, 8 ks mrkvy s vňaťou, 4 PL olivového oleja, 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, zmes korenia na hrubo zomleté (biele, červené, čierne), 2 ČL mletej rasce, kôpor,
Príprava receptu:
1. Cvikly umyje, osušíme pokrájame na štvrtiny. (Šupu necháme).
2. Mrkvy očistíme, necháme kúsok vňate. Olej, korenie, cesnak a soľ zmiešame. Touto zmesou ponatierame zeleninu, ktorú sme uložili na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 45 minút na 180°C.
3. Podávame so zemiakovou kašou, všetko posypané čerstvým sekaným kôprom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies