FOTO Recept: Paradajková nedeľa

NETKY.SK • 6 September 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Paradajková nedeľa

BRATISLAVA - Gaspacho môžete podávať nielen ako polievku, ale aj ako welcome drink pri záhradných večierkoch. A pečené kurča? To patrí k správnemu nedeľnému obedu.

slovakia

left justify in out

Španielske "GASPACHO"

Suroviny pre 4 osoby: 6 paradajok, 2 šalátové uhorky, 1-2 zelené papriky, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, cukor, krajec starého chleba, pažítku, 2 PL olivového oleja

 

Príprava receptu:

1. Všetky ingrediencie ošúpeme, pokrájame na kocky a vložíme do hrnca.

obrazok

2. Tiež pridáme na kocky nakrájaný chlieb, prelisovaný cesnak, olivový olej, soľ, cukor a ponorným mixérom rozmixujeme. Ak je polievka hustá pridáme paradajkové pyré a dochutíme.

obrazok

3.  Na tanieri zdobíme posekanou pažítkou.

obrazok

Kurča s paradajkami

Suroviny pre 4 osoby: kurča, 1/2 kg paradajok, olej, maslo, soľ, bazalka

 

Príprava receptu:

1. Kurča umyjeme, osušíme, nasolíme, potrieme maslom a preložíme na pekáč. Podlejeme vodou, olejom a pečieme asi 40 minút.

obrazok

2. Paradajky sparíme horúcou vodou, prekrojíme na polovičky a rozložíme do pekáča okolo kurčaťa. Posypeme soľou, bazalkou a spolu dopečieme.

obrazok

3. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona