BRATISLAVA - Gaspacho môžete podávať nielen ako polievku, ale aj ako welcome drink pri záhradných večierkoch. A pečené kurča? To patrí k správnemu nedeľnému obedu.
Španielske "GASPACHO"
Suroviny pre 4 osoby: 6 paradajok, 2 šalátové uhorky, 1-2 zelené papriky, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, cukor, krajec starého chleba, pažítku, 2 PL olivového oleja
Príprava receptu:
1. Všetky ingrediencie ošúpeme, pokrájame na kocky a vložíme do hrnca.
2. Tiež pridáme na kocky nakrájaný chlieb, prelisovaný cesnak, olivový olej, soľ, cukor a ponorným mixérom rozmixujeme. Ak je polievka hustá pridáme paradajkové pyré a dochutíme.
3. Na tanieri zdobíme posekanou pažítkou.
Kurča s paradajkami
Suroviny pre 4 osoby: kurča, 1/2 kg paradajok, olej, maslo, soľ, bazalka
Príprava receptu:
1. Kurča umyjeme, osušíme, nasolíme, potrieme maslom a preložíme na pekáč. Podlejeme vodou, olejom a pečieme asi 40 minút.
2. Paradajky sparíme horúcou vodou, prekrojíme na polovičky a rozložíme do pekáča okolo kurčaťa. Posypeme soľou, bazalkou a spolu dopečieme.
3. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.