FOTO Recept: Paprikáš z domáceho králika
BRATISLAVA - Ten kto býval, alebo býva na dedine, určite tento recept dôverne pozná.
Suroviny pre 4 osoby:
1 menší domáci králik, ½ dcl oleja, 1 cibuľa, 2 ČL mletej sladkej papriky, soľ, 1 kyslá smotana, 3 PL hladkej múky, citrónová šťava,
Príprava:
1. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, soľ a spolu opečieme.

2. Posypeme paprikou, premiešame, zalejeme vodou a udusíme do mäkka.


3. Na záver nalejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Podľa potreby rozriedime mliekom, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

Podávame s haluškami, alebo knedľou.

Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk