BRATISLAVA - Medzi najvýznamnejšie zdroje omega-3 mastných kyselín zaraďujeme ľanové semená, rôzne rastlinné oleje, dyňové semená, vlašské orechy a ryby. Obľúbeným jedlom sú okrem našich domácich rýb aj makrelovité ryby z vôd tropického, subtropického a mierneho pásma. Medzi tie patrí tuniak, ktorý je v poslednej dobe dostupný v rôznych spôsoboch spracovania aj u nás. Preto vyskúšajte tento recept.
Suroviny pre 4 osoby:
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 4 vajíčka, 3 PL ovsených vločiek, olej na vyprážanie.
Príprava:
1. V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme tuniaka a ovsené vločky. Nemusíme soliť, tuniak je dosť slaný.
2. Na panvici rozohrejeme olej, lyžicou tvoríme omeletky a z oboch strán vypražíme.
Podávame na chlebe, ktorý sme natreli horčicou.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies