BRATISLAVA – Aj keď horúce dni sú už dávno za nami, nesmieme v našom jedálnom lístku zabúdať na osviežujúce šaláty. Príprava gréckeho šalátu je rýchla a nenáročná.
Suroviny pre 4 osoby:
6 ks paradajky, 1 ks šalátová uhorka, 1 ks cibuľa biela, 1 ks cibuľa červená, 200 g syru feta, 3 PL olivového oleja, soľ, ½ ČL oregana.
Príprava:
1. Jednoduchšie to ani byť nemôže. Paradajky si nakrájame na osminky, uhorku na kolieska (tie môžeme ešte poprekrajovať napoly), cibuľu tak isto, na kolieska a napoly, nie úplne nadrobno, tak by to malo byť po správnosti, môžete si ale samozrejme zeleninu nakrájať ako to máte radi vy.
2. Teraz už to len všetko spolu zmiešame, zakvapneme olejom, posypeme oreganom a dosolíme podľa chuti. Do správneho gréckeho šalátu patria ešte olivy.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.