Bratislava - Pozná to snáď každý – v bruchu škvrčí, nie je čas na väčšie kulinárske prípravy, ale predsa len máte chuť na niečo dobrého. Najjednoduchšie na prípravu je kuracie mäso a variácii na to, ako ho pripraviť, je mnoho.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g kuracích rezňov, 40 g oleja, 3 g karí, 1 dcl bieleho vína, 10 g solamylu, 2 cibule, 2 póry, 200 g šampiňónov, 3 PL sójovej omáčky, 1 feferónku,
Príprava receptu:
1. Mäso pokrájame na rezance a osolíme. Na rozpálenom oleji ho rýchlo orestujeme, zaprášime solamylom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, pór a pokrájané šampiňóny.
2. Chvíľu restujeme, potom pokvapkáme sójovou omáčkou, bielym vínom , posypeme karí korením a pridáme feferónku.
3. Príprava by mala byť čo najkratšia, aby mäso nebolo suché. Podávame s dusenou ryžou.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.