Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
25. sep. 2020Vladislav
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
01.01.2015 13:00 Relax
FOTO Recept: Novoročné menu
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
01.01.2015 13:00 Relax

FOTO Recept: Novoročné menu



BRATISLAVA - Podľa starých zvyklostí sa na Nový rok nesmie jesť hydina, aby majetok neuletel, ani ryby, aby neodplávalo šťastie. Naopak, šťastie a úspech prináša bravčové mäso, šošovica a makové koláče sú zasa zárukou peňazí. V tento deň by sme sa mali dosýta najesť, aby sme nemali núdzu počas celého roka.


Šošovicová polievka so sušenými slivkami

Suroviny pre 4 osoby:

400 g šošovice, 150 g sušených sliviek, 90 g oleja, 50 g hladkej múky, 1 dcl mlieka, ocot, cukor, soľ

 

Príprava receptu:

1. Šošovicu preberte, vopred namočte a potom v tej istej vode uvarte.

2. Keď je šošovica napoly uvarená pridajte sušené slivky a dovarte do mäkka. 

3. Z oleja a múky pripravte svetlú zápražku, ktorú rozrieďte mliekom, vlejte do polievky a prevarte.

4. Nakoniec polievku osoľte, ochuťte octom a cukrom.


 

Plnená bravčová roláda:

Suroviny pre 4 osoby:

800 g bôčika bez kosti, sušené slivky, 2 jablká, vývar, šťava z pomaranča, olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava receptu:

1. Mäso rozklepeme na plát a pokvapkáme pomarančovou šťavou.

2. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť. Jablká očistíme, zbavíme jadierok, pokrájame na mesiačiky a uložíme na mäso. Na jablká dáme slivky pokrájané na rezance. Roládu zvinieme, zviažeme a prudko opečieme na oleji.

3. Preložíme ju do pekáča, podlejeme výpekom, zakryjeme a pečieme asi 50 minút. Potom odokryjeme a dopečieme. Pred koncom pečenia uložíme kúsky masla.