Testovaných na slovensku
10288
Infikovaných na slovensku
426
Infikovaných svetovo
937560
Úmrtí svetovo
47428
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
BratislavaBratislava 12°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
22.03.2016 09:00 Relax
FOTO Recept: Niečo slané na Veľkú noc
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
22.03.2016 09:00 Relax

FOTO Recept: Niečo slané na Veľkú noc



BRATISLAVA – Nie každý má rád sladké, preto je tu pár receptov aj na slané veľkonočné pohostenie.


Veľkonočný syrek.

Suroviny:

1 liter mlieka, 12 vajec, soľ, cukor, vegeta, 1 ČL mletého čierneho korenia

 

Príprava:

1. Vajíčka poriadne rozmiešame v mlieku, vlejeme do hrnca, pridáme soľ, cukor, vegetu, mleté čierne korenie, vyšľaháme a varíme 20 minút, pokým nám zmes nezhustne.

 

 

2.  Odstavíme, necháme trošku vychladnúť, precedíme cez plátno a hrudu ktorá v ňom zostala zviažeme. Necháme stuhnúť do ďalšieho dňa.

 

 

 

 

Veľkonočné slané pečivo.

Suroviny:

400 g hrubej múky, 1 ČL soli, 250 ml mlieka, 1 ČL cukru, 40 g droždia, 20 g masla, 1 vajce

 

Príprava:

Z mlieka, cukru, soli a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme roztopené maslo, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť. Podľa vlastnej fantázie si z cesta urobíme rôzne tvary, potrieme vajíčkom a pečieme na vymastenom plechu.

 

 

Kysnuté praclíky.

Suroviny:

300 g polohrubej múky, 50 g palmarín, 20 g droždia, 10 g cukru, 2 žĺtky, soľ, mlieko, rasca, palmarín na potretie plechu

 

Príprava:

1. Z mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme palmarín, žĺtky, kvások a spracujeme husté cesto. 

 

 

2. Necháme na teplom mieste kysnúť. 

 

 

3. Cesto rozdelíme na 20 častí, každý diel na doske na tenko vyšúľame a sformujeme ako praclík. 

 

 

4. Poukladáme na vymastený plech a necháme ešte kysnúť. Pred pečením potrieme mliekom, posypeme rascou a hrubšou soľou.

 

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok