FOTO Recept: Niečo s hríbikmi

NETKY.SK • 7 Október 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Niečo s hríbikmi

Bratislava- Boli ste na hríboch, alebo ste ich dostali od dobrého suseda? Máte ich nasušené, zavarené. Ostatné použite na túto skvelú večeru.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

800 g chudého bravčového mäsa, 300 g čerstvých húb alebo šampiňónov, 200 ml šľahačkovej smotany, 1 veľká šalotka, 2-3 mrkvy, 1 čerstvá čili paprika, 100 ml suchého bieleho vína, 3-4 PL olivového oleja, petržlenová vňať, čierne korenie, soľ

 

Príprava receptu:

1. Mäso pokrájame na hrubšie plátky (nevyklepávame) a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Dávame naraz iba toľko, aby sa mäso opieklo, ale nedusilo. Opečené plátky vyberáme na tanier.

obrazok

2. Do tej istej panvice dáme nadrobno pokrájanú šalotku a kolieska mrkvy, premiešame, posolíme a prikryté krátko podusíme.

obrazok

3. Potom pridáme opečené plátky mäsa a pokrájanú čili papriku. Premiešame, podlejeme vínom, zakryjeme pokrievkou a 15-20 minút dusíme. Medzitým si nakrájame huby a pridáme ich k mäsu.

obrazok

4. Podlejeme smotanou, prípadne dochutíme čiernym korením či soľou a zakryté krátko dusíme, kým nie sú hotové huby. 

obrazok

Čas prípravy: 70 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies