Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
07.10.2014 13:00 Relax
FOTO Recept: Niečo s hríbikmi
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
07.10.2014 13:00 Relax

FOTO Recept: Niečo s hríbikmi



Bratislava- Boli ste na hríboch, alebo ste ich dostali od dobrého suseda? Máte ich nasušené, zavarené. Ostatné použite na túto skvelú večeru.


Suroviny:

800 g chudého bravčového mäsa, 300 g čerstvých húb alebo šampiňónov, 200 ml šľahačkovej smotany, 1 veľká šalotka, 2-3 mrkvy, 1 čerstvá čili paprika, 100 ml suchého bieleho vína, 3-4 PL olivového oleja, petržlenová vňať, čierne korenie, soľ

 

Príprava receptu:

1. Mäso pokrájame na hrubšie plátky (nevyklepávame) a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Dávame naraz iba toľko, aby sa mäso opieklo, ale nedusilo. Opečené plátky vyberáme na tanier.

2. Do tej istej panvice dáme nadrobno pokrájanú šalotku a kolieska mrkvy, premiešame, posolíme a prikryté krátko podusíme.

3. Potom pridáme opečené plátky mäsa a pokrájanú čili papriku. Premiešame, podlejeme vínom, zakryjeme pokrievkou a 15-20 minút dusíme. Medzitým si nakrájame huby a pridáme ich k mäsu.

4. Podlejeme smotanou, prípadne dochutíme čiernym korením či soľou a zakryté krátko dusíme, kým nie sú hotové huby. 

Čas prípravy: 70 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok