BRATISLAVA - Väčšina odborníkov na výživu a lekárov sa zhoduje v tom, že na zozname najzdravších potravín na svete nesmie chýbať brokolica. Nedivte sa tomu. Táto super zelenina je uznávaná pre jej protirakovinové účinky a v oblasti výživy je skutočným pojmom.
Šampiňónovo-brokolicová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
1 brokolicu, 250 g šampiňónov, 1 cibuľu, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, smotana na varenie, olej, vegeta,
Príprava receptu:
1. Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, potom pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, soľ, prelisovaný cesnak a chvíľu podusíme.
2. Vložíme na ružičky nakrájanú brokolicu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
3. Potom ponorným mixérom rozmixujeme, prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Ak by bola polievka hustá, prilejte mlieko a dochuťte vegetou.
Zapečená brokolica s tofu bez laktózy.
Suroviny pre 4 osoby:
2 brokolice, 8 uvarených zemiakov šupke, 2 tofu, 4 vajíčka, 2 bezlaktózové smotany, soľ, vegeta, mleté korenie,
Príprava receptu:
1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, očistíme, pokrájame na kolieska a uložíme do vymastenej misy.
2. Medzi tým uvaríme brokolicu v slanej vode. Tú potom rozložíme na zemiaky a zalejeme zálievku. Tú pripravíme zmiešaním vajíčok, nastrúhaného tofu, smotany, soli, vegety a mletého korenia.
3. Pečieme asi 20 minút pri 180°C.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies