FOTO Recept: Nedeľný obed

NETKY.SK • 17 Január 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Nedeľný obed

BRATISLAVA – Celý týždeň sme použili na varenie nie len mäso, ale aj zeleninu. Nebude tomu inak ani v nedeľu.

slovakia

left justify in out

Zeleninová polievka.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 kaleráb, 4 mrkvy, 1 petržlen, 1 šálku hrachu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL masla, 4 PL špaldových vločiek, pažítku,

 

Príprava:

Zeleninu očistíme, na hrubo postrúhame a spolu s prelisovaným cesnakom orestujeme na masle. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vodu a v polovici varenia pridáme hrach. Dovaríme, vložíme vločky a necháme už len prejsť varom. 

 

img

 

img

 

img

 

Podávame posypanú pažítkou.

 

img

 

Karfiolové fašírky.

Suroviny pre 4 osoby:

1 karfiol, 2 vajíčka, soľ, korenie, strúhanka, krupica

 

Príprava:

1. Karfiol uvaríme v slanej vode, zlejeme, necháme odtiecť a roztlačíme. 

 

img

 

2. Pridáme vajíčka, soľ, mleté korenie a krupice toľko, aby sa dali formovať fašírky. 

 

img

 

img

 

3. Tie obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji. 

 

img

 

img

 

Podávame so zemiakmi, zeleninovým šalátom, prípadne s tatárskou omáčkou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona