FOTO Recept: Nedeľný obed

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept:  Nedeľný obed

BRATISLAVA - A je tu opäť nedeľa a s ňou obvyklý problém čo pripraviť na obed. Uvariť je jednoduché, ale nápad! Tu je od nás tip.

slovakia

left justify in out

Karfiolový krém

Suroviny pre 4 osoby:

1 väčší karfiol, 200 g zemiakov, 2 cibule, 1 l vody, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, maslo, 2 dcl mlieka,

 

Príprava:

1. Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, rozobratý karfiol, soľ, mleté čierne korenie, bujón, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.

 

img

 

img

 

2. Potom polievku ponorným mixérom rozmixujeme a rozriedime mliekom. Necháme prejsť varom a odstavíme.

 

img

 

Podávame s krutónmi.

 

img

 

Kuracie prsia plnené jablkami

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie prsia, 2 jablká, maslo, hrozienka, sušené brusnice, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, 150 ml jablkovej šťavy, vegeta, 2 PL hladkej múky,

 

Príprava:

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké rezne. Posypeme soľou, grilovacím korením a mletým čiernym korením.

 

img

 

2. Jedno jablko si postrúhame, rozložíme na mäso, pridáme hrozienka, brusnice, zavinieme a spojíme špáradlami.

 

img

 

img

 

3. Prudko opečieme na rozpustenom masle. Potom mäso podlejeme vodou, pridáme vegetu, jablkovú šťavu a druhé jablko nakrájané na kocky. Spolu udusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu dochutíme a zahustíme hladkou múkou.

 

img

 

Podávame s ryžou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies