BRATISLAVA - Nie všetci ste milovníci karfiolu, no táto polievka vám bude určite chutiť. A zdravá kuracia roláda k tomu, no nie je čo dodať.
Karfiolovo kuracia polievka.
Suroviny:
500 g kurčaťa, 4 ks mrkvy, ½ zeleru, 1 karfiol, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, vegetu,
Príprava receptu:
1. Mrkvu, zeler, cesnak a cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, karfiol rozoberieme na ružičky, pridáme umyté mäso, soľ, korenie, vegetu, zalejeme vodu a uvaríme do mäkka.
2. Mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vrátime späť do polievky.
3. Kto má rád hustejšie polievky, môže podávať s uvarenou cestovinou.
Kuracia roláda so špargľou a špenátom.
Suroviny pre 4 osoby:
4 väčšie kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, listový špenát, 12 ks šparglí, maslo, biele víno, 1 kyslú smotanu, olej, vegetu,
Príprava receptu:
1. Špargľu očistíme a krátko povaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali kúsok masla.
2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrojíme a rozklepeme na tenký plát.
3. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na každý plát mäsa rozložíme umyté listy špenátu a po 3 ks šparglí. Zvinieme do rolády a upevníme špáradlami.
4. Takto pripravené mäso prudko opečieme zo všetkých strán na oleji, podlejeme vodou, trochou bieleho vína a dodusíme do mäkka. Šťavu dochutíme soľou, mletým korením a vegetou. Nakoniec prilejeme smotanu a krátko povaríme.
5. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies