FOTO Recept: Nedeľný obed z tlakového hrnca

NETKY.SK • 31 Január 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Nedeľný obed z tlakového hrnca

BRATISLAVA – Ak sa vám páčili recepty ktorými sme vás tento týždeň inšpirovali, tu sú ešte posledné dva, kedy nám pri varení pomôže tlakový hrniec.

slovakia

left justify in out

Kurací vývar.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kuraciu polievkovú zmes, 3 mrkvy, 2 petržleny, ½ zeleru, 1 kaleráb, 1 malú cibuľu, 5 guličiek celého korenia, soľ, vegetu,

 

Príprava:

Kuraciu zmes umyjeme dáme do tlakového hrnca, pridáme soľ, vegetu korenie, zalejeme vodou a privedieme k varu. Stíšime varenie a odoberáme vzniknuté šuminy. Potom zatvoríme hrniec a varíme asi 30 minút. Vypneme, necháme od tlakovať, otvoríme, pridáme očistenú zeleninu, znovu zatvoríme a varíme ďalších 30 minút. Hotovo. Medzi tým si nezabudnite vyvariť rezance. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

 

Hovädzie rezne.

Suroviny pre 4 osoby:

8 rezňov z hovädzieho mäsa, 4 vajíčka, strúhanka, 1 malá fľaška jemného kečupu, 1 malé maslo, soľ, mleté korenie, 1 hlavička cesnaku, olej,

 

Príprava:

1. Hovädzie mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Najskôr ho obalíme v strúhanke, následne v rozšľahaných vajíčkach a prudko opečieme na oleji.

 

img

 

img

 

img

 

2. Rezne ukladáme do tlakového hrnca tak, že medzi mäso dáme plátok masla, potrieme kečupom a uložíme plátky očisteného cesnaku. Zalejeme výpekom, pridáme vrelej vody ale len toľko, aby bolo kúsok nad mäso. Hrniec zatvoríme a varíme asi hodinu.

 

img

 

 Podávame s ryžou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies