FOTO Recept: Nedeľná klasika trochu inak

NETKY.SK • 8 Február 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Nedeľná klasika trochu inak

BRATISLAVA - Máte pocit že v nedeľu varíte stále to isté dookola? Rezancovú polievku nahraďte kalerábovou a rezne trochu vylepšite.

slovakia

left justify in out

Kalerábová polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

3 kaleráby, 1 cibuľu, 1 liter vývaru, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 ČL mletej sladkej papriky, mleté biele korenie, soľ, lístky bazalky,

 

Príprava receptu:

1. V hrnci zohrejeme olej, pridáme múku, mletú papriku, zalejeme vývarom a privedieme do varu.

obrazok

2. Vložíme očistený, na rezance nakrájaný kaleráb a na kolieska nakrájanú cibuľu.

obrazok

3. Uvaríme do mäkka, dochutíme soľou. Zdobíme lístkami bazalky.

obrazok

Plnené rezne.

Suroviny pre 4 osoby:

4 ks bravčového karé, hladkú múku, vajíčko, strúhanku, olej na vyprážanie

Plnka: 100 g šunky, 100 g šampiňónov, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať, maslo,

 

Príprava receptu:

1. Mäso umyjeme osušíme, na tenko vyklepeme, osolíme a okoreníme.

obrazok

2. Cibuľu, šampiňóny,  šunku a petržlenovú vňať nakrájame a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

obrazok

3. Pripravenú a vychladnutú plnku rozložíme na rezne, ktoré preložíme na polovice a spojíme špáradlami. Obalíme v trojobale a vypražíme na oleji.

obrazok

4. Podávame so zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies