BRATISLAVA - Máte pocit že v nedeľu varíte stále to isté dookola? Rezancovú polievku nahraďte kalerábovou a rezne trochu vylepšite.
Kalerábová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
3 kaleráby, 1 cibuľu, 1 liter vývaru, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 ČL mletej sladkej papriky, mleté biele korenie, soľ, lístky bazalky,
Príprava receptu:
1. V hrnci zohrejeme olej, pridáme múku, mletú papriku, zalejeme vývarom a privedieme do varu.
2. Vložíme očistený, na rezance nakrájaný kaleráb a na kolieska nakrájanú cibuľu.
3. Uvaríme do mäkka, dochutíme soľou. Zdobíme lístkami bazalky.
Plnené rezne.
Suroviny pre 4 osoby:
4 ks bravčového karé, hladkú múku, vajíčko, strúhanku, olej na vyprážanie
Plnka: 100 g šunky, 100 g šampiňónov, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať, maslo,
Príprava receptu:
1. Mäso umyjeme osušíme, na tenko vyklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Cibuľu, šampiňóny, šunku a petržlenovú vňať nakrájame a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.
3. Pripravenú a vychladnutú plnku rozložíme na rezne, ktoré preložíme na polovice a spojíme špáradlami. Obalíme v trojobale a vypražíme na oleji.
4. Podávame so zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies