FOTO Recept: Nedeľa v znamení hovädzinky

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Nedeľa v znamení hovädzinky

BRATISLAVA - Základným princípom prípravy chutného steaku je prudké opečenie mäsa, čo spôsobí uzavretie štiav a následne pomalé dopečenie na požadovaný stupeň.

slovakia

left justify in out

 

Hovädzia polievka

Suroviny pre 4 osoby:

500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

 

Príprava:

1. Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu.

 

img

 

2. Počas varenia sitkom vyberáme penu. 

 

img

 

3. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka. 

 

img

 

4. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu.

 

img

 

Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

 

Hovädzí steak

Suroviny pre 4 osoby:

4 hovädzie steaky po 150 g, 250 g cibule, 4 polievkové lyžice oleja, 2 polievkové lyžice masla, ½ malej lyžičky čierneho mletého korenia, soľ

 

Príprava:

1. Cibuľu nakrájame na kolieska, opečieme na oleji a preložíme na tanier .

 

img

 

2. Na panvici opäť rozpálime olej, na ktorom opekáme steaky. 

Krvavé steaky opekáme 4 minúty, stredne prepečené 6-8 minút, prepečené 8-10 minút. Hotové mäso osolíme, okoreníme, preložíme na tanier a ozdobíme maslovými hoblinami. 

 

img

 

Cibuľu rýchlo vmiešame do vypečenej šťavy, ochutíme korením, soľou a pridáme k mäsu. Hneď podávame.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona