FOTO Recept: Nedeľa v duchu maďarskej kuchyne

NETKY.SK • 20 Marec 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Nedeľa v duchu maďarskej kuchyne

BRATISLAVA – Pre maďarskú kuchyňu je typická pikantnosť, ktorú dosiahneme pridaním mletej pálivej papriky. Nezabudli sme na ňu ani v týchto receptoch.

slovakia

left justify in out

Halászlé

Suroviny:

1,5-2 kg očisteného kapra, 4 veľké cibule, 3 papriky, 3-4 paradajky, 3 strúčiky cesnaku, feferónku, soľ, mleté korenie, 2 PL sladkej mletej papriky, ½ PL pálivej papriky, masť,

 

Príprava receptu:

1. Nakrájanú cibuľu a papriky opražíme na masti. Pridáme paradajky bez šupiek a necháme vydusiť šťavu. Pridáme mletú sladkú papriku, očistené a nakrájaného kapra, soľ, korenie, feferónku, cesnak, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme a očistíme.

obrazok

2. Vývar prepasírujeme, vložíme mäso a dochutíme. Podávame s čerstvým chlebom.

obrazok

Maďarský guláš

Suroviny:

1,5 kg hovädzieho mäsa, 5 veľkých cibúľ, masť, 2 ČL sladkej mletej papriky, 1 ČL pálivej mletej papriky, 4 paradajky, 4 papriky, soľ, korenie,

 

Príprava receptu:

1. Cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme očistené a nakrájané paradajky, môžete použiť aj konzervované. Necháme vydusiť na hustú kašu. K tomuto základu pridáme mleté papriky, nakrájané mäso na kocky, soľ, korenie.

obrazok

2. Počkáme kým sa mäso zatiahne, podlejeme vodou, vložíme očistené papriky, feferónku a uvaríme do mäkka.

obrazok

3. Podávame s knedľou.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies