FOTO Recept: Na Orave dobre, na Orave zdravo

NETKY.SK • 25 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Na Orave dobre, na Orave zdravo

BRATISLAVA - Kyslá kapusta je vitamínovou bombou pre zdravie a dokáže významne posilniť obranyschopnosť organizmu. V tomto jesennom období začína jej sezóna a práve preto nás jej účinky dokážu chrániť pred ochoreniami až do jari. Vyskúšajte Oravskú kapustnicu.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1, 5 l vody, soľ, hrsť sušených húb, 500 g bravčového rebierka, 2 klobásy, 2 mrkvy, 1 petržlen, ½ zeleru, 500 g kyslej kapusty, 2 cibule, 1 l šťavy z kyslej kapusty, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak, múka

 

Príprava:                               

 

1.Do studenej osolenej vody dajte sušené huby, bravčové rebierka, čerstvú alebo údenú klobásu a varte. Asi po 30 min. pridajte pokrájanú koreňovú zeleninu a kapustu.

 

img

 

2. Keď je všetko mäkké, pridajte  cibuľovú zápražku, vodu z kapusty a spolu povarte 10 min. Nakoniec dochuťte mletým čiernym korením, majoránkou a cesnakom.

 

img

 

3.Uvarené rebierka a klobásu vyberte, pokrájajte a vložte späť do kapustnice. 

 

img

 

img

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies