BRATISLAVA – Toto jedlo môžeme použiť ako hlavný chod, ale môžeme ho použiť aj ako múčnik na doplnenie denného menu.
Suroviny:
3 dcl mlieka, 600 g kryštálového cukru, 150 g masla, 300 g kandizovaného ovocia, 500 g vlašských orechov, 100 g mandlí, 200 g hladkej múky,
Príprava receptu:
1. Kandizované ovocie, orechy a mandle posekáme na malé kúsky. Mlieko, cukor a maslo spolu uvaríme, pridáme orechy, mandle a ovocie. Dobre premiešame a pridáme múku. Ak je zmes príliš riedka, pridáme rozdrvené piškóty.
2. Povaríme spolu asi 1 minútu. Necháme vychladnúť. Vidličku namáčame v studenej vode a na plech ktorý sme vyložili papierom robíme malé placky.
3. Upečieme. Namáčame v rozpustenej čokoláde.
Prajeme dobrú chuť.