BRATISLAVA – Moravský vrabec patrí medzi najobľúbenejšie jedlá „českých hospúdek“. Príprava je nenáročná, preto ho vyskúšajte aj vy.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčového pliecka, 2-3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 dcl piva,
Príprava:
1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, posypeme soľou a korením. Necháme odležať.
2.Potom ho prudko opečieme a preložíme do pekáča. Pridáme na hrubé kolieska nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, podlejeme pivom a vodou.
3. Zakryté pečieme asi 1 hodinu. Nezabudnite počas pečenia podlievať. Odokryjeme a pečieme už asi len 10-15 minút.
Podávame s knedľou a kyslou kapustou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.