FOTO Recept: Moravský vrabec
BRATISLAVA – Moravský vrabec patrí medzi najobľúbenejšie jedlá „českých hospúdek“. Príprava je nenáročná, preto ho vyskúšajte aj vy.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčového pliecka, 2-3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 dcl piva,
Príprava:
1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, posypeme soľou a korením. Necháme odležať.

2.Potom ho prudko opečieme a preložíme do pekáča. Pridáme na hrubé kolieska nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, podlejeme pivom a vodou.

3. Zakryté pečieme asi 1 hodinu. Nezabudnite počas pečenia podlievať. Odokryjeme a pečieme už asi len 10-15 minút.

Podávame s knedľou a kyslou kapustou.

Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk