FOTO Recept: Moravský vrabec

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Moravský vrabec

BRATISLAVA – Moravský vrabec patrí medzi najobľúbenejšie jedlá „českých hospúdek“. Príprava je nenáročná, preto ho vyskúšajte aj vy.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

800 g bravčového pliecka, 2-3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 dcl piva,

 

Príprava:

1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, posypeme soľou a korením. Necháme odležať. 

 

img

 

2.Potom ho prudko opečieme a preložíme do pekáča. Pridáme na hrubé kolieska nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, podlejeme pivom a vodou.

 

img

 

3.  Zakryté pečieme asi 1 hodinu. Nezabudnite počas pečenia podlievať. Odokryjeme a pečieme už asi len 10-15 minút.

 

img

 

 Podávame s knedľou a kyslou kapustou. 

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona