FOTO Recept: Menu na nedeľu

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Menu na nedeľu

BRATISLAVA - Vraví sa, že existujú len dva typy ľudí. Tí, ktorí paradajkovú polievku zbožňujú a tí, ktorí ju nenávidia. Ak patríte do prvej skupiny, určite si nenechajte ujsť tento recept. Ako hlavný chod pripravte kuracie rezne a uvidíte, že všetci budú spokojní.

slovakia

left justify in out

Paradajková polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

4 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 2 klinčeky, nové korenie, 1 ČL soli, 1 hrsť cukru, 500 g paradajkového pretlaku, syr na strúhanie,

 

Príprava receptu:

1. Z oleja a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou.

obrazok

2. Rozvaríme, pridáme bobkový list, klinčeky, nové korenie, soľ, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom prilejeme paradajkový pretlak a vody toľko, aby mala polievka správnu hustotu.

obrazok

3. Necháme zovrieť a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom.

obrazok

Kuracie rezne v jogurte.

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie rezne, 1 biely jogurt, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, strúhanku, olej,

 

Príprava receptu:

1. V jogurte rozmiešame vajíčka, prelisovaný cesnak, trošku soli a mletého čierneho korenia.

obrazok

2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, mierne naklepeme a vložíme do jogurtu.

obrazok

3. Necháme odstáť, obaľujeme v strúhanku a z oboch strán vyprážame na oleji.

obrazok

4. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies