BRATISLAVA - Vraví sa, že existujú len dva typy ľudí. Tí, ktorí paradajkovú polievku zbožňujú a tí, ktorí ju nenávidia. Ak patríte do prvej skupiny, určite si nenechajte ujsť tento recept. Ako hlavný chod pripravte kuracie rezne a uvidíte, že všetci budú spokojní.
Paradajková polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
4 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 2 klinčeky, nové korenie, 1 ČL soli, 1 hrsť cukru, 500 g paradajkového pretlaku, syr na strúhanie,
Príprava receptu:
1. Z oleja a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou.
2. Rozvaríme, pridáme bobkový list, klinčeky, nové korenie, soľ, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom prilejeme paradajkový pretlak a vody toľko, aby mala polievka správnu hustotu.
3. Necháme zovrieť a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom.
Kuracie rezne v jogurte.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie rezne, 1 biely jogurt, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, strúhanku, olej,
Príprava receptu:
1. V jogurte rozmiešame vajíčka, prelisovaný cesnak, trošku soli a mletého čierneho korenia.
2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, mierne naklepeme a vložíme do jogurtu.
3. Necháme odstáť, obaľujeme v strúhanku a z oboch strán vyprážame na oleji.
4. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies