BRATISLAVA – Na Vianočnom stole by určite nemali chýbať medovníky. Nemajte strach z ich prípravy, skúste to s naším receptom.
Suroviny:
400 g hladkej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku do perníka, 140 g práškového cukru, 70 g masla, 2 vajcia, 2-3 lyžice medu, 1 vajce na potretie
Príprava receptu:
1. Múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom do perníka a práškovým cukrom.
2. Pridáme maslo, vajcia, med a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odstáť v chlade 24 hodín. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 3-4 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
3.Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme vo vyhriatej rúre a po vychladnutí zdobíme.
Prajeme dobrú chuť
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies