BRATISLAVA - Buchty na pare pozná iste každý z nás a jedným z ich ľudových názvov sú aj Mariša buchty. Nemusíte čakať kým vám ich pripraví vaša stará mama, vyskúšajte to samy.
Suroviny:
500 g polohrubej múky, 20 g droždia, 400 ml mlieka, 40 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, džem, maslo,mak,
Príprava receptu:
1. Do preosiatej múky pridáme drožide, vajce a vlažné mlieko. Necháme podkysnúť a pridáme práškový cukor a soľ.
2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
3. Pokrájame na štvorce na ktoré nanesieme džem. Džem zabalíme tak aby nám vznikla buchta.
4. Buchty paríme v hrnci na plátne alebo na idekrovanej podložke asi 6-8 min.
5. Buchty posypeme mletým makom, orechami alebo grankom a práškovým cukrom, pokvapkáme rospusteným maslom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies