FOTO Recept: Marinované bravčové pliecko

NETKY.SK • 20 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Marinované bravčové pliecko

BRATISLAVA - Julie Child bola americká šéfkuchárka, narodila sa 15. augusta v roku 1912, celý život sa venovala francúzskej kuchyni, napísala viac kuchárskych kníh s touto tématikou a bola uznávanou šéfkuchárkou doma i vo svete, bola obľúbenou hviezdou amerických TV relácií o varení práve tejto kuchyne, zanechala po sebe nádherné recepty. Nech sa páči, tu je jeden z nich.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1kg bravčového pliecka v celku, soľ,

 

Marináda:

4 PL olivového oleja, 200 ml suchého bieleho vína, 100 ml vinného bieleho octu, 1 PL soli, 2 mrkvy, 2 cibule, ½ ČL čierneho mletého korenia, ¼ ČL celého koriandru, 1 ČL sušeného tymianu, ¼ ČL sušeného estragónu, ¼ ČL sušenej šalvie, 2 bobkové listy, 3 strúčiky cesnaku.

 

Príprava receptu:

1. Do pekáča dáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky, mrkvu na kolieska, cesnak na štvrtiny, celé korenie, koriander, šalviu, estragón,bobkové listy, tymián, olej, ocot, víno a soľ. Premiešame a marináda je hotová.

 

obrazok

 

2. Mäso umyjeme, osušíme, nasolíme a vložíme do marinády. Necháme 24 hodín v chladničke. Občas mäso otočíme.

 

obrazok

 

3. Mäso pre pečením necháme asi hodinu zohriať pri izbovej teplote. Pečieme asi hodinu pri 180 °C odokryté. Upečené vyberieme, zakryjeme alobalom a necháme ešte asi 20 minút odpočívať.

 

obrazok

 

4. Potom ho pokrájame na 1 cm hrubé plátky. Podávame na cesnakovozemiakovom pyré s upečenou zeleninou z marinády, posypané pažítkou a preliate výpekom.

 

obrazok
 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona