FOTO Recept: Maďarský tokáň so smotanou

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Maďarský tokáň so smotanou

BRATISLAVA – Vžite sa do pravej maďarskej kuchyne a pripravte si tokáň zo smotanou. Je to ich tradičné, národné jedlo, ktoré si určite obľúbite.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg bravčového pleca, 1 balíček mrazeného hrášku, 1 kyslú smotanu, 1 väčšiu cibuľu, 150 ml červeného vína, soľ, mletú sladkú papriku, trošku mletej štipľavej papriky, mleté korenie, olej,

 

Príprava receptu:

1. Očistenú na kocky nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, potom pridáme na rezance nakrájané mäso, soľ, korenie a miešame kým sa mäso zatiahne.

obrazok

2. Poprášime mletou paprikou, podlejeme vínom a udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlejeme vodou. Na koniec pridáme hrášok, spolu podusíme, primiešame smotanu a podľa potreby dochutíme.

obrazok

3. Podávame s ryžou, alebo cestovinami.

obrazok

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona