BRATISLAVA - Vynikajúci a jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začínajúca gazdinka.
Suroviny pre 4 osoby:
4 filety červeného lososa, 500 g špargle, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, olivový olej, nové zemiaky, maslo, citrón, biele víno,
Príprava:
1. Filety nasolíme, pokvapkáme citrónom a bielym vínom.
2. Špargľu očistíme, uvaríme v slanej vode, vyberieme a pokvapkáme olivovým olejom.
3. Filety opečieme z oboch strán na oleji do chrumkava, potom podlejeme trochou vína a podusíme.
4. Zemiaky očistíme, uvaríme v slanej vode, zlejeme, vložíme maslo, posypeme petržlenovou vňaťou.
Lososa, zemiaky a špargľu naservírujeme na tanier, ozdobíme plátkami citróna.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies