FOTO Recept: Langoše

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Langoše

BRATISLAVA – Slovo langoš je z maďarského výrazu láng, čiže plameň. Preto ich nazývame aj podplamenníky.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

400 g preosiatej polohrubej múky, 2 dcl mlieka, štipku soli, 1 ČL cukru, 1 droždie, 2 vajíčka, olej,

 

Príprava receptu:

1. Z mlieka, soli, cukru a droždia pripravíme kvások.

obrazok

2. Ten potom s vajíčkami pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto. Necháme pokysnúť.

obrazok

3.  Potom naolejovanými rukami odoberáme kúsky cesta a tvarujeme langoše, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji.

obrazok

4. Podávame potreté buď prelisovaným cesnakom, alebo kečupom, syrom, tatárskou omáčkou...

obrazok

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies