BRATISLAVA – Slovo langoš je z maďarského výrazu láng, čiže plameň. Preto ich nazývame aj podplamenníky.
Suroviny:
400 g preosiatej polohrubej múky, 2 dcl mlieka, štipku soli, 1 ČL cukru, 1 droždie, 2 vajíčka, olej,
Príprava receptu:
1. Z mlieka, soli, cukru a droždia pripravíme kvások.
2. Ten potom s vajíčkami pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto. Necháme pokysnúť.
3. Potom naolejovanými rukami odoberáme kúsky cesta a tvarujeme langoše, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji.
4. Podávame potreté buď prelisovaným cesnakom, alebo kečupom, syrom, tatárskou omáčkou...
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies