BRATISLAVA – Stačí pár ingrediencií a nedeľný obed je hotový raz, dva.
Pórková polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
1 pór, 4 zemiaky, 1 PL masla, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, olej, chlieb, vegetu,
Príprava:
1. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a opražíme na masle. Pridáme polovicu póru pokrájaného na kolieska, bujón, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2. Druhú časť póru pokrájame na rezance, vložíme do polievky a krátko povaríme.
Podávame s chlebom, ktorý sme nakrájali na kocky a opražili na oleji.
Cestovinové rezne.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balík kolienok, 120 g tvrdého syra, soľ, 4 vajíčka, pažítku, strúhanku podľa potreby, olej na vyprážanie,
Príprava:
Kolienka uvaríme, primiešame postrúhaný syr, vajíčka, nakrájanú pažítku a soľ. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku. Lyžicou naberáme hmotu a kladieme do rozpáleného leja. Vyformujeme malé rezne, ktoré z oboch strán opečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies