FOTO Recept: Labužnícke rezne

NETKY.SK • 5 December 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Labužnícke rezne

Bratislava – Dostali ste chuť na nejaké dobré mäsko? Neviete či vypražiť, udusiť, alebo upiecť? Skúste rezne s orechovo-zemiakovou kašou. Neoľutujete.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

4 rezne z bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mäsový vývar, olej, 500 g zemiakov, 60 g masla, mlieko, 50 g tvrdého syra, 50 g vlašských orechov, petržlenová vňať, 1 cibuľa, 1 lyžica sušenej cibule, olej

 

Príprava receptu:

1. Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Scedíme, pridáme maslo, prilejeme mlieko a vypracujeme hustú kašu.

obrazok

2. Rezne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opečieme na oleji. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom z opekania, mäsovým vývarom a dáme predpiecť asi na 25 minút do rúry.

obrazok

3. Polovičnú časť zemiakovej kaše zmiešame so sušenou cibuľkou, nastrúhaným syrom, petržlenovou vňaťou, posekanými orechmi a navrstvíme na predpečené mäso. Dáme späť do rúry a zapečieme.

obrazok

4. Podávame so zvyšnou zemiakovou kašou a posypeme opečenými kolieskami cibule.

obrazok

Čas prípravy: 80 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona