FOTO Recept: Labužnícke rezne
Bratislava – Dostali ste chuť na nejaké dobré mäsko? Neviete či vypražiť, udusiť, alebo upiecť? Skúste rezne s orechovo-zemiakovou kašou. Neoľutujete.
Suroviny pre 4 osoby:
4 rezne z bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mäsový vývar, olej, 500 g zemiakov, 60 g masla, mlieko, 50 g tvrdého syra, 50 g vlašských orechov, petržlenová vňať, 1 cibuľa, 1 lyžica sušenej cibule, olej
Príprava receptu:
1. Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Scedíme, pridáme maslo, prilejeme mlieko a vypracujeme hustú kašu.

2. Rezne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opečieme na oleji. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom z opekania, mäsovým vývarom a dáme predpiecť asi na 25 minút do rúry.

3. Polovičnú časť zemiakovej kaše zmiešame so sušenou cibuľkou, nastrúhaným syrom, petržlenovou vňaťou, posekanými orechmi a navrstvíme na predpečené mäso. Dáme späť do rúry a zapečieme.

4. Podávame so zvyšnou zemiakovou kašou a posypeme opečenými kolieskami cibule.

Čas prípravy: 80 minút
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk