BRATISLAVA - Chutne pripravená ryža je nie len zdravá, ale ľahko sa s ňou aj chudne.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g kuracieho mäsa, 250 g ryže, 100 g zeleného (alebo sterilizovaného) hrášku, 500 ml vývaru, 50 g masla, 1 cibuľa, 1 veľká paradajka, syr, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, majorán, soľ
Príprava receptu:
1. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme osolené a okorenené kuracie mäso pokrájané na malé kúsky, trošku majoránu, petržlenovej vňate a prikryté dusíme asi 15 minút.
2. Pridáme ryžu, vývar, uvarenú a prelisovanú paradajku. Varíme kým ryža nezmäkne (asi 20 minút). Pred dokončením pridáme hrášok.
3. Hotové rizoto urovnáme na misu, posypeme strúhaným syrom a podávame so zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies