FOTO Recept: Kura s gaštanovou plnkou
BRATISLAVA – Zase niečo nové, ale hlavne iné. Skúste naplniť kurča touto plnkou, určite vás vaši jedáci pochvália.
Suroviny:
1 kura, 250 g gaštanov, 100 g kuracej pečienky, 5-6 starších rožkov, 3 vajíčka, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, 2 dcl mlieka, masť, petržlenovú vňať,
Príprava:
1. Uvarené gaštany očistíme a nakrájame na kocky a spolu s nakrájanou pečeňou a cibuľou orestujeme na masti. Rožky tiež nakrájame na kocky, zalejeme mliekom, pridáme rozšľahané vajíčka, orestovanú zmes pečene a gaštanov, soľ, korenie, petržlenovú vňať a premiešame.


2. Touto zmesou naplníme umyté a nasolené kurča. Preložíme do pekáča, potrieme olejom, podlejeme vodou a upečieme.

Podávame s ryžou a kompótom.

Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk