BRATISLAVA – Na originál recept sa používa jahňacie mäso, no vy ho môžete kľudne zameniť aj za bravčové. Výsledok bude vynikajúci.
Suroviny pre 4 osoby:
750 g mäsa, 200 g slaniny, 2 klobásy, 2 PL masti, 1 kg kyslej kapusty, 1 kg zemiakov, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, 1 šálku vývaru,
Príprava receptu:
1. Mäso nakrájame na kocky, pridáme grilovacie korenie, mleté korenie a premiešame. Opečieme na masti.
2. Mäso vyberieme, do výpeku dáme kyslú kapustu, ktorú sme nakrájali na menšie rezance. Dusíme asi 15 minút. Polovicu kapusty odoberieme. Na tú, čo zostala v hrnci navrstvíme mäso, uložíme kolieska klobás, nakrájanú slaninu, očistené, na kolieska nakrájané zemiaky a prikryjeme kapustou. Zalejeme vývarom.
3. Dáme do rúry a pečieme si 45 minút.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies